Servoy 4.1.0 rc 2

Release notes for Servoy betas

Servoy 4.1.0 rc 2

Postby svroemisse » Mon Nov 24, 2008 6:02 pm

We are pleased to announce the immediate availability of Servoy 4.1.0 rc 2.

Make a backup of your current Servoy installation (directory and database) before installing.

This version is available through the download page on the Servoy website (developer section). This version will also be available through auto update shortly.

Changes
[new] case 160199: DBTreeView bean - have the option to make the checkbox non-editable
[new] case 173985: missing getTitleText() on a field element
[new] case 174219: Log Server setup is confusing

[enh] case 174832: request use of db identities for i18n tables

[chg] removed anchoring support for web client for 4.1

[fix] fixed a known problem where i18n content would not be shown in text editor
[fix] better web client deeplinking support
[fix] form parts editor did not allow multiple subsummaries anymore
[fix] the column details were lost in "copy table" action
[fix] case 155780: multiple elements with same name goes wrong
[fix] case 174328: missing menubar in client when launched from 4.1 beta developer on Mac
[fix] case 174402: portal vertical lines interrupted
[fix] case 174416: blank window when opening smart client from developer on Mac
[fix] case 174425: generate new UUID quickfix, deletes form variables
[fix] case 174699: developer: missing PK on tables not reported as error nor are the errors thrown in the debug client
[fix] case 174763: valuelist display value not refreshing after changing return value from form in dialog
[fix] case 174975: properties change to 'unresolved' when attaching new modules
[fix] case 175744: onOpen method called twice
[fix] case 175814: team checkout issue with specific module releases

Changes in previous release
Servoy 4.1.0 rc 1
Sandor Vroemisse
Servoy
User avatar
svroemisse
 
Posts: 171
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:37 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby Harjo » Mon Nov 24, 2008 9:24 pm

chg] removed anchoring support for web client for 4.1
:shock:

Can someone explain, why this is removed?
Harjo Kompagnie
Direct ICT / Servoy Hosting / ServoyCamp
Servoy Certified Developer
Servoy Valued Professional
SAN Developer
User avatar
Harjo
 
Posts: 4268
Joined: Fri Apr 25, 2003 11:42 pm
Location: DEN HAM OV, The Netherlands

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby Gary R. Schaecher » Mon Nov 24, 2008 10:13 pm

I would assume it was because there were still too many issues with different browsers and elements not floating or anchoring as expected.

We tried to use it with it being turned on and found it wasn't ready for prime time. There were too many items not behaving as one expected. I hope that many of these issues can be resolved as it is a feature in the WebClient that would be nice to have.

Gary
Gary R. Schaecher
TMA Systems, LLC
www.tmasystems.com
Gary R. Schaecher
 
Posts: 72
Joined: Sat Jan 06, 2007 11:01 pm

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby Thunder » Tue Nov 25, 2008 12:27 pm

RC2 seems to have damaged a solution method I have which works in rc1 (I've had to revert to rc1 to continue to work). It is a global startup method which, among other things does:

function startup_method()
{
globals.g_my_username = security.getUserName()
etc.
etc.
}

When I start my solution in rc2, I get no value for globals.g_my_username despite logging in successfully as normal. Is this an issue on my end or something that has changed in Servoy 4.1?

Thanks

Bevil
Thunder
 
Posts: 431
Joined: Thu Apr 24, 2003 10:33 am
Location: London

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby mboegem » Tue Nov 25, 2008 2:46 pm

same here, seems like all the 'security' functions don't work anymore. :(
_____________________
Marc Boegem
Solutiative / JBS Group, Partner
• Servoy Certified Developer
• Servoy Valued Professional
• Freelance SAN Developer

Image
User avatar
mboegem
 
Posts: 1382
Joined: Sun Oct 14, 2007 1:34 pm
Location: Hoofddorp, The Netherlands

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby svroemisse » Tue Nov 25, 2008 3:00 pm

mboegem wrote:same here, seems like all the 'security' functions don't work anymore. :(

We found the problem as well. It will be fixed in the next release.
Sandor Vroemisse
Servoy
User avatar
svroemisse
 
Posts: 171
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:37 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby Thunder » Tue Nov 25, 2008 3:21 pm

Phew...!!!
Thunder
 
Posts: 431
Joined: Thu Apr 24, 2003 10:33 am
Location: London

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby ngervasi » Tue Nov 25, 2008 3:56 pm

Weird, my login code works fine:

Code: Select all
var _success = security.login(vUsername, _ds.getValue(1,1), ['sintpro'])


and also security.logout() works ok, the issue must be confined to some other functions, Sandor, can you confirm this? Can I keep using RC2 or should I downgrade to RC1 if only using those functions?
ngervasi
 
Posts: 1475
Joined: Tue Dec 21, 2004 12:47 pm
Location: Arezzo, Italy

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby svroemisse » Tue Nov 25, 2008 4:48 pm

The problems with security not working as expected occur in smart client only and then only when opening a second solution.
Sandor Vroemisse
Servoy
User avatar
svroemisse
 
Posts: 171
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:37 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby david » Wed Nov 26, 2008 9:17 pm

Any chance of squeezing in these features:

1- createMethod() on the SolutionModel node (to create global methods) and on the SolutionModel.JSForm node:

viewtopic.php?f=3&t=11619

2- Grab method names:

viewtopic.php?f=3&t=11611

Unless I am missing something we're currently restricted to previously created methods to assign to actions -- and we have to know the method names.
David Workman, Kabootit

Image
Everything you need to build great apps with Servoy
User avatar
david
 
Posts: 1723
Joined: Thu Apr 24, 2003 4:18 pm
Location: Washington, D.C.

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby rafig » Thu Nov 27, 2008 5:46 pm

david wrote:Any chance of squeezing in these features:


Hi,
not sure how to do this, or if it is a feature request like David's, but is it possible/can you add the ability to Duplicate things, like a relationship or a calculation, that then pops up or opens something to allow you to change the name of whatever and then adjust the values/parameters...?

Thanks,
Rafi
Servoy Certified Developer
Image
rafig
 
Posts: 480
Joined: Mon Dec 22, 2003 12:58 pm
Location: Watford, UK

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby david » Fri Nov 28, 2008 2:46 am

rafig wrote:
david wrote:Any chance of squeezing in these features:


Hi,
not sure how to do this, or if it is a feature request like David's, but is it possible/can you add the ability to Duplicate things, like a relationship or a calculation, that then pops up or opens something to allow you to change the name of whatever and then adjust the values/parameters...?

Thanks,
Rafi


Have you checked out Troy's code? Shows you how to deconstruct a form and put it back together. Not all the objects are implemented but should be enough to give you the idea:

viewtopic.php?f=21&t=11272
David Workman, Kabootit

Image
Everything you need to build great apps with Servoy
User avatar
david
 
Posts: 1723
Joined: Thu Apr 24, 2003 4:18 pm
Location: Washington, D.C.

Re: Servoy 4.1.0 rc 2

Postby rafig » Sun Nov 30, 2008 7:56 pm

david wrote:Have you checked out Troy's code? Shows you how to deconstruct a form and put it back together. Not all the objects are implemented but should be enough to give you the idea:


Hi David,
I hadn't seen that...
I will have a look (when I get the chance 8-) ), but I was hoping for a quick & easy way of just, say, right-clicking on a relationship and duplicating it.
But, once I get to grips with Eclipse better and examine Troy's code, maybe I can use that to do duplications.

Thanks,

Rafi
Servoy Certified Developer
Image
rafig
 
Posts: 480
Joined: Mon Dec 22, 2003 12:58 pm
Location: Watford, UK


Return to Latest Releases

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests