Porting offline solution (Developer) from mac to windows

Discuss the Offline version of Servoy that allows you to run Servoy applications on and offline by using synchronization technology like Mobilink and SQL Remote.

Porting offline solution (Developer) from mac to windows

Postby dpearce » Wed Dec 12, 2007 9:25 pm

I have a solution working well on Mac in 3.5.3

It uses the sybase repository and a second database, as defined in the sybase.config file and works fine.

If i move the folder to windows it falls over.

I am sure this is related to a sybase not starting issue.

It is partly cured when i run the sybase dbeng10 and choose my repository database manually, but then it doesnt seem to run my main database.

I can only think that it is something to do with the servoy properties file and tried copying the line from a windows servoy install but that didnt work.

It currently reads:

Code: Select all
nativeStartupLauncher=sybase_db/dbsrv10|@sybase_db/sybase.config\#DYLD_LIBRARY_PATH\=sybase_db


As always i am sure i am missing something simple. My data database is correctly configured in the sybase.config file as it works under mac os x.

Thanks for any cluues

David
dpearce
 
Posts: 469
Joined: Sun Dec 03, 2006 11:53 am

Postby IT2Be » Wed Dec 12, 2007 10:12 pm

If i move the folder to windows it falls ov
Which folder are you talking about?
Marcel J.G. Trapman (IT2BE)
SAN partner - Freelance Java and Servoy
Servoy Components - IT2BE Plug-ins and Beans for Servoy
ServoyForge - Open Source Components for Servoy
User avatar
IT2Be
Servoy Expert
 
Posts: 4763
Joined: Tue Oct 14, 2003 7:09 pm
Location: Germany

Postby dpearce » Thu Dec 13, 2007 1:24 am

My Servoy Developer folder.
dpearce
 
Posts: 469
Joined: Sun Dec 03, 2006 11:53 am

Postby IT2Be » Thu Dec 13, 2007 1:31 am

So, you are moving a Mac install to a Windows install.
That is not possible.

Imho the best to do is use or create a new Windows installation of Servoy (using the installer) and move only the databases (folder).

You can also move the Servoy properties.

The sybase.config file needs to be edited to start the correct db's as well...
Marcel J.G. Trapman (IT2BE)
SAN partner - Freelance Java and Servoy
Servoy Components - IT2BE Plug-ins and Beans for Servoy
ServoyForge - Open Source Components for Servoy
User avatar
IT2Be
Servoy Expert
 
Posts: 4763
Joined: Tue Oct 14, 2003 7:09 pm
Location: Germany

Postby dpearce » Thu Dec 13, 2007 8:46 pm

Thanks Marcel,

Weirdly i had tried that, but when i did a download and install rather than a web install this morning i think it worked. Maybe i had an old copy or something on the machine.

David
dpearce
 
Posts: 469
Joined: Sun Dec 03, 2006 11:53 am

Postby IT2Be » Thu Dec 13, 2007 9:27 pm

Good to know it works now ( although I did not doubt that :) )
Marcel J.G. Trapman (IT2BE)
SAN partner - Freelance Java and Servoy
Servoy Components - IT2BE Plug-ins and Beans for Servoy
ServoyForge - Open Source Components for Servoy
User avatar
IT2Be
Servoy Expert
 
Posts: 4763
Joined: Tue Oct 14, 2003 7:09 pm
Location: Germany


Return to Servoy Offline Client

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest