Property select method shows method in different solutions

Questions and answers regarding the use of eclipse environment as seen in Servoy Developer

Property select method shows method in different solutions

Postby deezzub » Thu Nov 21, 2013 11:42 am

I want to select the showLookupWindow function for an "onAction" button event. The "Select Method" window shows me the same function from different solutions. Why the function is not only shown once, if the solution I'm in knows the solution where the showLookupWindow function is.

2013-11-21 09_07_46-servoy_developer_button_event_method_select_same_methods_from_different_scopes.png
Same method from different solutions
2013-11-21 09_07_46-servoy_developer_button_event_method_select_same_methods_from_different_scopes.png (49.9 KiB) Viewed 1392 times
Sebastian Schlatow
deezzub
 
Posts: 328
Joined: Tue May 28, 2013 3:02 pm
Location: Oldenburg, Germany

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby mboegem » Thu Nov 21, 2013 2:07 pm

Hi Sebastian,

the selection dialog shows you all possible entries that match your criteria.
That means:
- every matched entry in a scope (which is basically public)
- every matched entry in a form as long as it's not tagged 'private' or sometimes 'protected'

In your case the functions might be exactly the same (which would be a bit strange as you don't want to have duplicate code and shouldn't be necessary), but this selection is proposed based on a function name and not code.
Your current scope does matter as you will never see functions which are higher in the solution/module hierarchy.

The only thing I don't understand is why it's also proposing the deprecated method in 'svy_nav_lookup_windows.globals'
I'd say this is incorrect and a bug in Servoy.
_____________________
Marc Boegem
Solutiative / JBS Group, Partner
• Servoy Certified Developer
• Servoy Valued Professional
• Freelance SAN Developer

Image
User avatar
mboegem
 
Posts: 1384
Joined: Sun Oct 14, 2007 1:34 pm
Location: Hoofddorp, The Netherlands

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby rgansevles » Wed Nov 27, 2013 10:56 am

mboegem wrote:The only thing I don't understand is why it's also proposing the deprecated method in 'svy_nav_lookup_windows.globals'
I'd say this is incorrect and a bug in Servoy.


Marc,

I don't think we should just filter out deprecated methods.
They are marked very clearly using the strike-though font but they can still be used.

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1841
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby deezzub » Wed Nov 27, 2013 11:26 am

rgansevles wrote:I don't think we should just filter out deprecated methods.
They are marked very clearly using the strike-though font but they can still be used.

I agree with that, but I think the svyLookupWindows.showLookupWindow should only be showed once, because in the end there is only one svyLookupWindows.showLookupWindow.
Sebastian Schlatow
deezzub
 
Posts: 328
Joined: Tue May 28, 2013 3:02 pm
Location: Oldenburg, Germany

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby rgansevles » Wed Nov 27, 2013 11:47 am

Sebastian,

Do you have the same scope name in different solutions?
This is only allowed for the globals scope, all others should be uniquely named

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1841
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby deezzub » Wed Nov 27, 2013 1:03 pm

rgansevles wrote:Do you have the same scope name in different solutions?
This is only allowed for the globals scope, all others should be uniquely named

No, our scope names are all uniquely named.
Sebastian Schlatow
deezzub
 
Posts: 328
Joined: Tue May 28, 2013 3:02 pm
Location: Oldenburg, Germany

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby rgansevles » Wed Nov 27, 2013 1:11 pm

Then the problem is not duplicate methods showing but duplicate scopes showing.

I think somehow your workspace ina confused state.

Is there any way you can reproduce that from a new workspace with a new solution?

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1841
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: Property select method shows method in different solutio

Postby deezzub » Wed Nov 27, 2013 1:51 pm

rgansevles wrote:I think somehow your workspace ina confused state.

This occurs also in a fresh Servoy installation with our project(s) cloned from Git remote. I think it has something to do with the dependencies of the module, where I want to use the function.
Sebastian Schlatow
deezzub
 
Posts: 328
Joined: Tue May 28, 2013 3:02 pm
Location: Oldenburg, Germany


Return to Eclipse Environment

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron