Page 1 of 1

Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Jul 21, 2011 3:37 pm
by ttmgybta
When I debug my solution and I copy some code to paste it in the Interactive Console I doesn’t works all the time. I have to stop the client start it again and it works ’sometimes’, sometimes I also have to restart my developer.
Very very annoying when you are in the middle of debugging.

Has somebody made the same experience?
Or dose somebody have an idea why this happens.

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Jul 21, 2011 4:58 pm
by Joas
Please create a case about this: http://www.servoy.com/s

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Tue Oct 18, 2011 6:23 pm
by stefanoni
ttmgybta wrote:When I debug my solution and I copy some code to paste it in the Interactive Console I doesn’t works all the time. I have to stop the client start it again and it works ’sometimes’, sometimes I also have to restart my developer.
Very very annoying when you are in the middle of debugging.

Has somebody made the same experience?
Or dose somebody have an idea why this happens.


hi ttmgybta,
did you file a case for this really annoying thing (i already have it in Servoy 6) ?

I think, that we always copy/paste variable-names too, to the Interactive Console, is a workaround too,
because the actual value should be shown by the mouse-over (only the globals are shown !).

What I also don't understand: If i run into an exception, the debug/variable windows are dead (no variables
to watch, no working Interactive Console anymore), but if I force the same error in the Interactive Console,
douring a breakpoint-stop, there are nice error-feedbacks and always the possibility to try the same statement
on and on, until it works.

greatings

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Wed Oct 19, 2011 5:26 pm
by jcompagner
stefanoni wrote:I think, that we always copy/paste variable-names too, to the Interactive Console, is a workaround too,
because the actual value should be shown by the mouse-over (only the globals are shown !).


i improved the mouse over now pretty much everything should be evaluated when you hover over it (there are a few cases that still don't work but for the most part you should be able to get info from everything)

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 9:12 am
by stefanoni
Thank you Johan,

Do you mean in Servoy greater then 6.0.0 Build 1217 ?
In this Version I can't see the value of variables by mouseover
Example:
Print_Screen_01020.jpg
Debuger in 6.0.0 1217
Print_Screen_01020.jpg (118.14 KiB) Viewed 4015 times

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 9:23 am
by jcompagner
yes i improved it and i think it will be in 6.0.2 but definitely in 6.1

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Tue Nov 08, 2011 7:42 pm
by stefanoni
just installed 6.2 . A lot of informations now on mouse over !
Thank you Johan, I am :D

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Tue Nov 08, 2011 8:50 pm
by jcompagner
of course in servoy 6.2 everything would be perfect! Such a nice future version we have it all ;)

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Wed Nov 09, 2011 7:27 pm
by stefanoni
oh yeah, I'm back into the reality... :roll:

but also with the just installed 6.0.2 my live completely changed :lol:

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Wed Nov 23, 2011 9:40 am
by stefanoni
ttmgybta wrote:When I debug my solution and I copy some code to paste it in the Interactive Console I doesn’t works all the time. I have to stop the client start it again and it works ’sometimes’, sometimes I also have to restart my developer.
Very very annoying when you are in the middle of debugging.

Has somebody made the same experience?
Or dose somebody have an idea why this happens.


I found a workaround astounding:

if the copy doesn't work, you just copy an past a view text inside the Interactive Console itself (just one times is enough),
after this, copy an past works again without restart the developer

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Wed Nov 23, 2011 11:37 am
by jcompagner
do you still have a copy/paste problem then in 6.0.2?
I thought that was also already fixed. Is there still a case open?

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 11:07 am
by stefanoni
jcompagner wrote:do you still have a copy/paste problem then in 6.0.2?


Yes it is still in 6.0.2.

jcompagner wrote:I thought that was also already fixed. Is there still a case open?


The case is filed from ttmgybta (see upper posts). Don't know about it's state.

But for me it's not a problem any more, because it appears less common then
in earlier times and, as I wrote in the upper post, I just liked to share this
easy workaround.

best wishes

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 6:23 pm
by ttmgybta
I created a call around the 22.07.2012 with the number (SVA:403075).
Since Servoy switch to the new Support system I can’t see it anymore!

@ Servoy: what is the stat of this Incident? And why I don’t see it anymore?

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 6:28 pm
by jcompagner
that one was closed and fixed, like i thought it was.
We did have some fixes in this area, but it seems that there is still some event/state where it still goes wrong.

Please make a new case in jira for this then if you can some how reproduce it.

P.S. Wasn't it very good of us that we could solve/close a case already that is reported around: 22.07.2012? ;)

Re: Paste in to the Interactive Console doesn’t works

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 6:37 pm
by ttmgybta
I reopened the Incident from 2012 :D