Servoy 1.2RC5 (BETA) available

Release notes for Servoy betas

Servoy 1.2RC5 (BETA) available

Postby Jan Aleman » Fri Oct 03, 2003 12:06 am

We announce the immediate availability of Servoy 1.2RC5. NOTE: this is a beta, avoid using it on production data.
Make a backup of your current Servoy installation directory if you plan to upgrade or perform a clean installation into a new directory.
You can download the beta at:

Mac version:
http://downloads.servoy.com/beta/servoy ... macosx.jar

Windows version:
http://downloads.servoy.com/beta/servoy ... indows.exe

Linux and Unix version:
http://downloads.servoy.com/beta/servoy ... _linux.jar


Also check the following URLS for earlier 1.2 enhancements and fixes:
http://forums.servoy.com/viewtopic.php?t=429
http://forums.servoy.com/viewtopic.php?t=406

fixes/enhancements:

[enh]-form dialog enhance http://forum.servoy.com/viewtopic.php?t=461
[fix]-jvm check in client start page now downloads latest JVM for client
[new]-Excel file import/export plugin
[new]-Scheduler plugin
[fix]-self join record use (changes not seen on all places)
[fix]-if (date1 == date2) test is fixed
[fix]-JSDatabaseManager is not showing the return type JSDataset in debugger treeview http://forum.servoy.com/viewtopic.php?t=407
[fix]-focus on buttons does not work icw enter press in kunstoff LAF http://forum.servoy.com/viewtopic.php?t=436
[enh]-relaties/dataproviders creation possible in debugger window
[enh]-field tab sequence http://forum.servoy.com/viewtopic.php?p=1575#1575 and http://forum.servoy.com/viewtopic.php?p=827#827
[ehn]-add 'new'/'view' method button in Method property editor from propertiesview
Last edited by Jan Aleman on Thu Nov 06, 2003 10:11 pm, edited 1 time in total.
Jan Aleman
Servoy
Jan Aleman
 
Posts: 2083
Joined: Wed Apr 23, 2003 9:49 pm
Location: Planet Earth

Postby WiderGates » Fri Oct 03, 2003 4:18 pm

When I install a new version have I to deinstall the previous version first or can I run the installer over the previous version?

Dieter
WiderGates
 
Posts: 37
Joined: Thu Aug 28, 2003 9:46 am
Location: Schnaittenbach, Germany

Postby admin » Fri Oct 03, 2003 4:29 pm

You can choose.

In ALL cases first make a backup! (the easiest is to make a full copy of your entire servoy directory)

To upgrade your existing installation just perform an over-install.

Alternatively you can install into a fresh directory and start with a clean install.
admin
Site Admin
 
Posts: 72
Joined: Wed Apr 23, 2003 4:29 pm

Bugs?

Postby BruceR » Sat Oct 04, 2003 7:00 am

Where are we supposed to report bugs? RC5 launches and quits fine on my iBook but it won't quit on my Cube. The solution window closes, but it stays running. Most menus respond to clicks but do nothing. I have to force quit, though the dock menu does not show application not responding.
BruceR
 
Posts: 25
Joined: Sat Oct 04, 2003 6:31 am
Location: Redmond, WA

Postby Harjo » Sat Oct 04, 2003 8:59 am

I was having the same problem! I did an update. I have send the repository to Jaleman, but he couldn't reproduce it.
After that I did a clean install, imported my solution, and everything was working oke!

BTW using Win XP Prof
Harjo
 
Posts: 4321
Joined: Fri Apr 25, 2003 11:42 pm
Location: DEN HAM OV, The Netherlands

Postby swingman » Sat Oct 04, 2003 10:25 am

Developer seems to work fine, but the client is very slooooow, when my solution eventually comes, the client seems not to redraw the screen and does nothing. [Mac OS X 10.2.6, latest Java]

RC2.1 was working much better.
Time to reinstall my Servoy backup!
User avatar
swingman
 
Posts: 1474
Joined: Wed Oct 01, 2003 10:20 am
Location: London

Postby jcompagner » Sat Oct 04, 2003 1:32 pm

What do you mean with RC2.1?

Did RC4 not have these problems? and RC5 does?
that is very strange because there weren't any changes on that part as far is i can see now.

But can you test this:

http://demo.servoy.com:8080/index.html

this is also a RC5 install. Do you also have those problems there?
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8846
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet

Error: Function keyword found in this script

Postby mattman » Sat Oct 11, 2003 8:04 am

I'm getting an error dialog box after moving to 1.2RC5 that says "function keyword found in this script"

I also experienced some weird changes when it updated the repository. All of a sudden the wrong solution opened under the wrong name. For example, the buttons soultion opened up my own solution and not buttons.
mattman
 
Posts: 160
Joined: Wed Aug 06, 2003 8:23 am
Location: Murrieta, CA

Postby Jan Aleman » Sat Oct 11, 2003 9:48 am

The reserved word list in Servoy is being updated continuosly. The word function is a reserved JavaScript word and should not be used in Servoy methods. The solution is to remove the word.

Is the opening wrong solution error a reproduceable problem? On which operating system? Which java version?
Jan Aleman
Servoy
Jan Aleman
 
Posts: 2083
Joined: Wed Apr 23, 2003 9:49 pm
Location: Planet Earth


Return to Latest Releases

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron