Page 1 of 1

field name

PostPosted: Sat Jun 07, 2003 10:55 am
by ruhsert
hello, is there a way to get the name of the current field on a form? to build my own tracking, it be very helpful to know which field changed...

PostPosted: Tue Jun 10, 2003 10:56 pm
by maarten
Not possible, but we can put it on requested feature list.

May I ask the reason why you would like to build your own logging?
Are there features missing in our tracking system?
(like activation of tracking on fieldlevel?)

PostPosted: Wed Jun 11, 2003 10:44 am
by patrick
maarten wrote:Not possible, but we can put it on requested feature list.

May I ask the reason why you would like to build your own logging?
Are there features missing in our tracking system?
(like activation of tracking on fieldlevel?)


I think I'd be nice if you had it on the request list (getColumnName)...

When I first played with your tracking it didn't work for some reason. Now it does and looks good. Sometimes though, I have the need to store two primary keys in a log record (e.g. a change, that relates to company and person).

In the meantime I am happy with your tracking system.

P.S.: How do I move the log table to a different database (from Firebird to MS Sql)? Do I have to create the log table first?

PostPosted: Fri Jun 13, 2003 8:20 am
by bcusick
patrick wrote:
maarten wrote:Not possible, but we can put it on requested feature list.

May I ask the reason why you would like to build your own logging?
Are there features missing in our tracking system?
(like activation of tracking on fieldlevel?)


I think I'd be nice if you had it on the request list (getColumnName)...

When I first played with your tracking it didn't work for some reason. Now it does and looks good. Sometimes though, I have the need to store two primary keys in a log record (e.g. a change, that relates to company and person).

In the meantime I am happy with your tracking system.

P.S.: How do I move the log table to a different database (from Firebird to MS Sql)? Do I have to create the log table first?


Hi Patrick,

Yep - you create the log table and then "point" the connection called "log_server" to the correct database using the correct connection settings.

Hope this helps,

Bob Cusick

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 8:51 pm
by david
maarten wrote:Not possible, but we can put it on requested feature list.


Where is this feature on the implementation schedule? I have a situation where being able to trap the current selected field would save me a lot of time:

I start with a method that is called when you enter a field. This field is displayed in a list in a tab panel. The method copies the primary key of the selected row into a field in the table that the tab panel is on (the table has just one record in it...working out a "one-file" system). The method then triggers the correct tab in another tab panel showing the detail of the selected row.

The problem is that I want the user to be able to edit the field which is selected which means I need to requestFocus of the field that was selected after doing all the other stuff. If I could trap for the current fieldname I could use the same method for all the fields.

- david

EDIT: calling elements.fieldA.requestFocus() in the method that is called when you enter fieldA creates a loop. Is there a way to call a method when you enter a field and then leave your cursor in the field when the method is done?

PostPosted: Mon Aug 25, 2003 10:44 pm
by maarten
Hi David,

I'm not sure I'm with you on this part
The problem is that I want the user to be able to edit the field which is selected which means I need to requestFocus of the field that was selected after doing all the other stuff. If I could trap for the current fieldname I could use the same method for all the fields.


Does this mean that when you click on fieldX in your list , the event script shows the details form , and then you directly want focus on the clicked fieldX?

PostPosted: Thu Aug 28, 2003 12:28 am
by david
maarten wrote:Does this mean that when you click on fieldX in your list , the event script shows the details form , and then you directly want focus on the clicked fieldX?


Exactly. Leave the cursor blinking in the field that was clicked after a method is run that is attached to the field's onEnter property.

PostPosted: Thu Aug 28, 2003 10:30 am
by maarten
Hi David,

We will add a boolean to the requestFocus method,
that wil give you the option to prevent triggering the onEnter Method again , this way avoiding an endless loop.