Change the Application Preferences in Smart Client

Questions, answers, tips and ideas on Servoy Client

Change the Application Preferences in Smart Client

Postby udrescu_bogdan » Mon Nov 01, 2010 9:15 pm

Hello,

We just change the number format on server but it does not change on the clients. They still have the numbers in the old format.

I know that they can manually set the format with the one from the server by deleting the format from Preferences (and so the server preferences will be used), but the menu is not visible, and anyway, even if we make it visible, it's annoying for users to make themselves the change. They should not be involved into this.

So, we would like to perform this change on the clients local preferences without the clients being involved. How do we do this?

Thanks,
Bogdan.
udrescu_bogdan
 
Posts: 336
Joined: Fri Jun 18, 2010 3:27 pm
Location: Craiova, Romania

Re: Change the Application Preferences in Smart Client

Postby ngervasi » Tue Nov 02, 2010 12:33 pm

I think that they will have to download the JNLP file again after you changed the setting.
ngervasi
 
Posts: 1475
Joined: Tue Dec 21, 2004 12:47 pm
Location: Arezzo, Italy

Re: Change the Application Preferences in Smart Client

Postby udrescu_bogdan » Tue Nov 02, 2010 3:51 pm

Thanks, but I tested this before and I also just tested now, and is not working. :(

I also clear the java cache and then download the jnlp but still, the old preferences are loaded.
udrescu_bogdan
 
Posts: 336
Joined: Fri Jun 18, 2010 3:27 pm
Location: Craiova, Romania

Re: Change the Application Preferences in Smart Client

Postby jcompagner » Tue Nov 02, 2010 3:56 pm

its not in the java cache
those settings are stored in the servoy_client.properties thats in the [userdir]/.servoy/
Johan Compagner
Servoy
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8339
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet

Re: Change the Application Preferences in Smart Client

Postby udrescu_bogdan » Tue Nov 02, 2010 4:02 pm

Thank you, I found the file. If I delete it, then the preferences are loaded from the server, which is OK.

So, I need to tell the clients to delete that file. This is the only way to do it? Can't we set something on the server to reset all clients preferences?
udrescu_bogdan
 
Posts: 336
Joined: Fri Jun 18, 2010 3:27 pm
Location: Craiova, Romania

Re: Change the Application Preferences in Smart Client

Postby jcompagner » Tue Nov 02, 2010 4:03 pm

thats currently not possibe
server side values are init values after that the client is in control.
Johan Compagner
Servoy
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8339
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet


Return to Servoy Client

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests