mustAuthenticate flag not working

Questions, answers, tips and ideas on Servoy Client

mustAuthenticate flag not working

Postby joshuahysong » Mon Aug 15, 2011 2:39 am

I have a solution with the mustAuthenticate flag checked. When run in developer it asks for username and password as expected and everything works fine.

When I deploy the solution to the application server and run the client there is no prompt for username and password.

I have done the same for other solutions and they prompt for user/pass from application server just fine. For some reason this solution will not.

In the past the flag has been unchecked as we did not need to use a login until recently. Now it seems as if the server does not want to recognize that the flag is checked. I have completely removed the solution from the server, restarted the server, and reimported the solution and still no luck. I cannot seem to get it to prompt for user/pass at all.

Any ideas?
joshuahysong
 
Posts: 18
Joined: Thu Jul 21, 2011 7:04 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby rgansevles » Fri Aug 19, 2011 1:27 pm

joshuahysong ,

Which version of Servoy are you using?

Is this webclient or smart client?

Does your solution have the loginsolution property set?

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1901
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby joshuahysong » Mon Aug 22, 2011 5:06 pm

We are using 5.2.8

This is in smart client

The solution is set as a "normal" solution just like our test solution which successfully uses the default login.
joshuahysong
 
Posts: 18
Joined: Thu Jul 21, 2011 7:04 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby rgansevles » Tue Aug 23, 2011 9:29 am

joshuahysong,

Is the user already logged in in the application server?

If the File->logout menu item is enabled, this is the case.
Does it work after logout?

If yes, then the question is how did the user get logged in...

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1901
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby joshuahysong » Wed Aug 24, 2011 4:06 pm

There are no users that are logged in to the application server. This is on multiple client machines.

The solution in question only prompts for a password in the developer and not in the smart client once deployed to the application server.

We have created a test solution. Checked the "mustAuthenticate" box and imported it to the application server and it does prompt for user/pass in both the developer and the application server.

Is there anything at all that could cause a solution to not prompt for user/pass if the "mustAuthenticate" flag is checked?
joshuahysong
 
Posts: 18
Joined: Thu Jul 21, 2011 7:04 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby rgansevles » Wed Aug 24, 2011 4:42 pm

Yes, if the loginSolutionName property is set on the main solution.

Rob
Rob Gansevles
Servoy
User avatar
rgansevles
 
Posts: 1901
Joined: Wed Nov 15, 2006 6:17 pm
Location: Amersfoort, NL

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby joshuahysong » Wed Aug 24, 2011 4:59 pm

You are absolutely correct. Somehow I had set the loginFormName to -none-. I changed it back to default and everything is working fine now.

Thanks!
joshuahysong
 
Posts: 18
Joined: Thu Jul 21, 2011 7:04 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby kurtbleicken » Thu Sep 01, 2011 12:29 am

I have the same problem, however, on the main form properties I see loginForm and the only choice is 'none' or one of the forms in the solutions. No default. Suggestions? K
Kurt Bleicken
Servoy 7
Executive Director, onRamp for nonprofits
kurtbleicken@gmail.com
Founder, AgentSphere, LLC
kurtbleicken@gmail.com
603.525.8019
kurtbleicken
 
Posts: 100
Joined: Mon Feb 12, 2007 11:36 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby joshuahysong » Thu Sep 01, 2011 1:35 am

Right click in the properties pane on "loginForm" and select "Restore Default Value". This has worked for me in the past on other fields like background, borders, etc so hopefully this will restore the default value for that field as well.
joshuahysong
 
Posts: 18
Joined: Thu Jul 21, 2011 7:04 pm

Re: mustAuthenticate flag not working

Postby kurtbleicken » Thu Sep 01, 2011 2:54 pm

The worked like a charm. Thanks very much.

As much as I love Servoy, the documentation is sadly lacking. If in help you search for mustAuthenticate, or loginForm, there are no hits. The Servoy Forum with all its volunteers is the best documentation.

It seems strange that choosing loginForm = none would cancel out the mustAuthenticate condition.

Again, thank you. K
Kurt Bleicken
Servoy 7
Executive Director, onRamp for nonprofits
kurtbleicken@gmail.com
Founder, AgentSphere, LLC
kurtbleicken@gmail.com
603.525.8019
kurtbleicken
 
Posts: 100
Joined: Mon Feb 12, 2007 11:36 pm


Return to Servoy Client

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron