Help please!! 'Error/Warnigs in Relations'

Questions and answers for designing and implementing forms in Servoy

Help please!! 'Error/Warnigs in Relations'

Postby grahamg » Sun Feb 08, 2004 2:37 pm

Version R2 2.0 rc3-build 263
Java version 1.4.1_03-b02 (Windows XP)


Just tried to reopen Solution in Developer and had error messages:

----------------
Error/warnings in Relations

Switch to design mode to fix the problem in this relation(s):

Relation 'gcurr_adrs_to_adrs_id' is refering to a server table or column which does not exist.
The dataprovider globals.gcurr_adrs or column adrsid does not exist as defined in the relation gcurr_adrs_to_adrs_id
-----------------

then

-----------------
Could not retrieve form data:

The dataprovider globals.gcurr_adrs or column adrsid does not exist as defined in the relation gcurr_adrs_to_adrs_id
-----------------

Have checked and both column [adrsid] and global [gcurr_adrs] exist and both are integers.

But I can't get into any relationships - the panel is empty - and none of the forms in my solution will work.

Backtracked to a couple of previous (Solution) releases but no change. Forms don't display any data or fields and Methods stop with Error messages.

Need help please. Thanks.

Graham Greensall
grahamg
 
Posts: 752
Joined: Fri Oct 03, 2003 3:15 pm
Location: Midlands UK

Postby IT2Be » Sun Feb 08, 2004 3:04 pm

I responded to this earlier somewhere else.

Switch back to an earlier release, fix the relationships, and start up this release again. The relationships are there you just can't see them.

If I remember correct this will be fixed in a next release...
Marcel J.G. Trapman (IT2BE)
SAN partner - Freelance Java and Servoy
Servoy Components - IT2BE Plug-ins and Beans for Servoy
ServoyForge - Open Source Components for Servoy
User avatar
IT2Be
Servoy Expert
 
Posts: 4766
Joined: Tue Oct 14, 2003 7:09 pm
Location: Germany

Postby grahamg » Sun Feb 08, 2004 4:07 pm

Hi Marcel

Thanks for the response.

I had gone back 2 releases without success but after your message tried again and found the 3rd oldest worked. As suggested setup the relationship again and all working fine.

However I had to delete the latest releases as servoy will only save changes to the latest release - and couldn't export them due to the relationship problem.

Appreciate your support - remind me to buy you a drink at the 1st Servoy Developers Conference.

Would be interested to hear from the wizards in Putten why a relationship that had been working suddenly stops. Spoilt my Sunday lunch thinking I had lost everything :)

Graham Greensall
grahamg
 
Posts: 752
Joined: Fri Oct 03, 2003 3:15 pm
Location: Midlands UK

Postby IT2Be » Sun Feb 08, 2004 4:29 pm

I think this was just a bug in their c3 release... In my case (yes I had the same problem) it was my own mistake...

Hmmmmmmmm I love beer at the bar with a couple of nice people... Let's do that conference!!! Maybe Ireland with its best of breed ale...
Marcel J.G. Trapman (IT2BE)
SAN partner - Freelance Java and Servoy
Servoy Components - IT2BE Plug-ins and Beans for Servoy
ServoyForge - Open Source Components for Servoy
User avatar
IT2Be
Servoy Expert
 
Posts: 4766
Joined: Tue Oct 14, 2003 7:09 pm
Location: Germany

Postby jcompagner » Wed Feb 11, 2004 11:35 am

grahamg could you send me a solution that has that behaviour?
Because you say that the relations dialog just doesn't display anything? No relations at all (so also the relations that are valid are not shown?)
Johan Compagner
Servoy
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8841
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet

Postby jcompagner » Wed Feb 11, 2004 12:21 pm

ok we tracked it down.
will be fixed in RC5
Johan Compagner
Servoy
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8841
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet

Postby grahamg » Thu Feb 12, 2004 4:36 pm

Sorry Johan - only just catching up on posts.

It seemed to be a repository issue because when I had the problem I also found that I couldn't open up relationships in the CRM demo.

Situation recovered now thanks to rolling back through the 'Solution Releases' feature.

On reflection later (after the panic had died down) I thought the problem may have been triggered by renaming a couple of Forms.

Hope this helps.

Graham Greensall
grahamg
 
Posts: 752
Joined: Fri Oct 03, 2003 3:15 pm
Location: Midlands UK

Postby jcompagner » Thu Feb 12, 2004 6:36 pm

All should be ok now with RC5..
If a relation is broken it will show that relation on top of the list in the root.
Johan Compagner
Servoy
User avatar
jcompagner
 
Posts: 8841
Joined: Tue May 27, 2003 7:26 pm
Location: The Internet


Return to Forms

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron